

PEDICON 2025 SCIENTIFIC PROGRAM Day 3 11th January 2025 Sunday				
Hall 1 - Hyderabad				
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM	Breastfeeding and Protection against NCDs in later life	20 min	
8.00 -9.30 am	NON COMMUNICABLE DISEASE	Pediatric Primary Hypertension: An Underrecognized Condition	20 min	
	NOT COT IT TO NION BEE BIOENCE	Panel: Metabolic Wellness, Sleep, and NCDs	50 min	
		Pediatric Leprosy	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	The Hidden Crisis: Sexual Violence Against Children	25 min	
		From Exploitation to Empowerment:: A Call to Action Against Child Labor	25 min	
10.45 -11.30	Panel DISCUSSION	Cannabis Use & Adolescent Health	45 min	
11.30- 12.30 noon	PG QUIZ FINAL	PG QUIZ FINAL	60 min	
11.00 12.00110011		5 TEAMS	60 111111	
		Ringworm Ruckus: Tackling Cutaneous Fungal Infection		
		Gentle Connections: Touch Therapy for Neurodevelopmental Progress	4	
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Interpretation of CSF Report	50 min50 min (10 min each)	
		Early Detection of Pediatric Osteomyelitis	4	
		Little Feet, Big Concerns: The Flat Foot		
1.20-2.00 pm	PANEL DISCUSSION	Innovations in Chronic Hemolytic Anemia Care	40 min	
2.00 -3.00 pm	VELEDICTORY FUNCTION	VELEDICTORY FUNCTION	60 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday				
	Hall 2 - Warangal			
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Next Genetation Sequencing (NGS) based genetic tests in Clinical Practice	20 min	
6.00 -9.30 am	GENETICS	Lecture 2: Gene Therapy: Principle and Practice	20 min	
		Panel Discussion: Genetic counselling of common Genetic Disorders	50 min	
		Interventional Pediatric Respiratory Medicine: Scope & Limitations	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Roadblocks in Research	25 min	
		Role of IAP in Furthering International Training	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	From Policy to Practice: Child Rights Every Pediatrician Should Champion	45 min	
11.30- 12.20 noon	PANEL DISCUSSION	Allergic Rhinitis in Kids: Diagnosis, Management, and Lifestyle Solutions	50 min	
		Outlands are an Arthur Took		
		Galactomanan Antigen Test		
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Interleukin 6	50 min (10 min each)	
12.30-1.20 pili		Xpert CARBA-R MALDI-TOF	50 min (10 min each)	
		1		
		Pyrosequencing		
		Dr Google Vs The Pediatrican:		
1.20 -2.00 pm	PANEL DISCUSSION	Scenario based discussion	40 min	
		Scellatio pased discussion		
2.00 -3.00 pm	VELEDICTORY FUNCTION	VELEDICTORY FUNCTION	60 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday				
Hall 3 - Adilabad				
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Heart Failure and Transplantation in Pediatric Patients	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM CARDIOLOGY	Long term outcomes in Congenital Heart Disease Survivors	20 min	
		Panel 1: Evolving Scope of Interventional Cardiology	50 min	
		Adoption Simplified: A Deep Dive into CARA Guidelines	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Clinical clues for Neuromuscular weakness in Children	25 min	
		Mapping the Mind: Clinical Compass for CNS Localization	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Empowering the Nation : IAP kl Baat Community ke Saath	45 min	
11.30-12.00 noon	MEET THE EXPERT	Session by Ankura Hospitals (Dr Suman)	30 min	
12.00- 12.30 noon	MEET THE EXPERT	Super Refractory Status Epilepctics (Case based)	30 min	
		Combating Intestinal Parasitic Infestations		
		Newer Strategies in Malaria Management		
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Systemic Manifestations of Chikungunya	50 min (10 min each)	
		Nipah Virus Encephalitis		
	<u> </u>	Rubella in the Post-Vaccine Era		
1.20-2.00 pm	PANEL DISCUSSION	ACUTE FLACCID PARALYSIS	40 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE				
Hall 4 - Karimnagar				
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1 : Quality in Medical Education	30 min	
8.00 -9.30 am	MEDICAL EDUCATION	Lecture 2: MEC Plans for 2025	15 min	
	MEDICAL EDUCATION	PANEL Discussion: Challenges Faced by IAP in Medical Education	45 min	
		Journey of NRP in India	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Strategies for Managing Neonates with Complex Cardiac Conditions	25 min	
		When Yellow Signals Danger: Neonatal Hyperbilirubinemia	25 min	
10.45 - 11.30	PANEL DISCUSSION	Grassroots Solutions: Community Initiatives for Environmental Health	45 Min	
11.30- 11.50 noon	MEET THE EXPERT	Leptospirosis : Diagnosis And Management	20 min	
11.50- 12.30 noon	PANEL DISCUSSION	Catch Them Early: Recognizing The Red Flags In Neuro Developmental	40 min	
		Screen Time and Sedentary Behavior: Impacts on Children's Health	1	
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Diabetes in the Young: Early Detection and Innovative Interventions	1	
		Tackling Refractive Errors Early	50 min (10 min each)	
		Amoebic Liver Abscess		
		Bow Legs		

	PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE				
Day 3 12th January 2025 Sunday					
		Hall 5 - Mahabubnagar			
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION		
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Parental Control Apps	20 min		
8.00 -9.30 am	COMPUTER & MEDICAL INFORMATICS	Lecture 2: mHealth in Pediatrics	20 min		
	COMPOTER & MEDICAL INFORMATICS	Panel Discussion: Cyber Frauds	50 min		
•					
		Brucellosis In Children : A Hidden Threat	25 min		
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Integrating Developmental & Behavioral Pediatrics In Primary Care	25 min		
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Mental Health Matters: Tackling Anxiety and Depression as NCDs in	25 min		
		Pediatrics			
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Stabilization of the Sick Child: From Assessment to Action	45 min		
11.30-12.00 noon	MEET THE EXPERT	FB In Airways: Diagnosis And Management	30 min		
12.00- 12.30 noon	MEET THE EXPERT	Protracted Bacterial Bronchitis	30 min		
		Bright Beginnings: District EIC at Work			
		Need for Newborn Hearing Assessments			
12.30-1.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Key Advice for NICU Graduates at Discharge	50 min (10 min each)		
		Strategies against Neonatal Hypoglycemia			
		Silent Struggles: Managing Respiratory Distress in Neonates			
1.20-2.00 pm	PANEL DISCUSSION	Collaborative Care: Empowering Children with Developmental Delays	40 min		

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday				
		Hall 6 - Medak		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Lecture 1: Bullae in Neonates	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 2: Management of Atopic Dermatitis	20 min	
	DERMATOLOGY	Panel Discussion: Common Skin Problems in Children	50 min	
		Learning in Action: The Role of Simulations in Modern Education	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Smart Learning: Information Technology's Role in Shaping Future Physicians	25 min	
		Engaging the Gen Z: Innovative teaching methododologies for the Gen Z	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Beyond Grades: Challenges & Innovative Strategies for Student Assessment	45 min	
	IMPACTFUL SUPER 5	ADVANCES IN MANAGEMENT OF MECONIUM ASPIRATION SYNDROME PREVENTING BPD		
11.30-12.30 noon		PPHN	50 min (10 min each)	
		NEONATAL PAIN MANAGEMENT		
		NEONATAL SCREENING TEST : FACTS & FICTION		
	MEET THE EXPERT	The Role of AETCOM in Holistic Medical Training	25 min	
12.30-1.20 pm	MEET THE EXPERT	Publishing Research : Things To Avoid	25 min	
1,20-2,00 pm	PANEL DISCUSSION	Practical Tips for Overcoming Fussy Eating in Children	40 min	
1.20 2.00 pm	TANEE BIOCOSSION	Tradition ripo for Overdorning russy Eating in Onitalen	73 111111	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday				
	Hall 7 - Khammam			
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Building Effective Partnerships with Child Protective Services :Strategies for Communication, Collaboration, and Case Management	20 min	
	ICANCL - CHAPTER SYMPOSIUM	Complex Child Abuse Cases	20 min	
8.00 -9.30 am	CHILD ABUSE	Panel discussion: Child Safety and Wellbeing: a) Recognizing and Responding to Child Abuse b) Preventing Child Injuries, Accidents and environmental safety c) Safeguarding Children from Online Harms	45	
	GUEST LECTURE	Celebral Palsy Mimics	25 min	
9.30- 10.45 am		Combating MDR Bugs in Critical Care Settings	25 min	
		New Insights in Pediatric Sepsis	25 min	
10.45.44.00	DANIEL BIOGUIDOION	01: 14: 27: 27: 20: 21: 15: 2	45 .	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Skin Manifestations of Systemic Disorders	45 min	
11.30- 12.00 noon	MEET THE EXPERT	Whole Genome Sequencing In Pediatrics : Current Status & Future Directions	30 min	
12.00- 12.30 noon	MEET THE EXPERT	Viral Pneumonia Spectrum : Diagnosis & Management	30 min	
		Smart Balance: Juggling Pediatric Practice and Family Life		
		RESOMAL		
12.30-1.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Newer Ways Of Managing Obesity	50 min (10 min each)	
		Professional Indemnity		
		ROPScreen : When And Why?		
1.20-2.00 pm	GUEST LECTURE	Decoding X-rays: A Spot Diagnosis Session for Clinicians	40 min	

	PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday			
		Hall 8 - Nalgonda		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Lecture 1: Severe Acute Malnutrition Guidelines: Recent Changes	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 2: Nutritional Rehabilitation in Chronic Disorders in Children	20 min	
	PEDIATRIC & ADOLESCENT NUTRITION	Panel Discussion: Prevention and Management of Early Growth Failure	50 min	
		The UTI Puzzle: Solving the Riddle of Difficult-to-Treat UTIs	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURES	Chronic Kidney Disease in Children: Long-Term Goals and Effective Management	25 min	
		Backflow Blues: Navigating Vesicoureteric Reflux in Pediatric Care	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Financial Literacy For Doctors	45 min	
11.30-12.00 noon	MEET THE EXPERT	Sleep Disorders In Children	30 min	
12.00- 12.30 pm	MEET THE EXPERT	Vaccine Development For Emerging Infectious Diseases: Challenges And Oppurtunities	30 min	
		VIT A		
		VIT A VIT B COMPLEX		
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	VIT C	50 min (10 min each)	
	VITAMANIA	VIT E	22 (.0 00011)	
		VIT K		
1.20-2.00 pm	PANEL DISCUSSION	Starting Strong: Best Practices in Caring for High-Risk Newborns	40 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 3 12th January 2025 Sunday				
		Hall 9 - Nizamabad		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1	20 min	
6.00 -9.30 am	RESEARCH IN CHILD HEALTH	Lecture 2	20 min	
	RESEARCH IN CHIED HEALTH	Panel 1	50 min	
	GUEST LECTURES	Approach to a SyndromicCchild	25 min	
9.30- 10.45 am		Approach to a Child with Sridor	25 min	
		Approach to a Child with Immunodeficiency	25 min	
10.45 - 11.30 am	Panel Discussion	Approach to Common Metabolic Disorders in Children	45 min	
11.30-12.00 noon	MEET THE EXPERT	Caring for Blue Hearts: Management of Cyanotic Heart Disease in Children	30 min	
12.00- 12.30 noon	MEET THE EXPERT	Strategies For Baby Proofing In Indian Households	30 min	
		Hand, Foot, and Mouth Disease		
		Pertusis	50 min (10 min each)	
12.30-1.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Scarlet fever		
		Impetigo		
		Diphtheria		
1.20-2.00 pm	PANEL DISCUSSION	Snake Bite And Scorpion Stings: Challenges And Controversies	40 min	